Maten i Tuzla

Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, så er det veldig billig i Tuzla. Og mat er ingen unntak! Som oftest handlet vi ikke mat som brød, pålegg og slikt. Men de gangene vi gjorde det brukte vi ikke særlig mye fordi det er veldig billig, i hvert fall for meg. Det som er litt uvant i matbutikken er det store utvalget av merker. Her i Norge er det melk fra Tine eller Q, der nede var det en del flere valg. Og du velger ikke utifra noe som enkelt som hel, lett, skummet og slikt. Nei, der velger du etter %, noe som gjorde at jeg ble veldig usikker, da jeg ikke visste hvor mange % fett det er i de forskjellige valgene her hjemme.

Men la oss gå videre til å spise ute. De stedene vi pleide å spise var blant annet «Sarajka», «Zuta Kuca», «Sesam» og «Čaršijska Česma»(Stara Česma). Noen steder slutte vi å dra til, da de som jobber der ikke er veldig hyggelige. I Sarajka spiser vi cevape (ca. 25 kr for stor porsjon), og jeg har prøvd hamburger der som var god. I Zuta Kuca pleide vi å spise hamburger og pannekaker, men dette er et sted vi i senere tid ikke har gått til så ofte. Du finner faktis Sommersby cider her (ca 10kr, men billigere i butikk), og sammen med en porsjon pommes frites (ca. 6kr for stor porsjon) har du en grunn til å komme hit.

FinereMiddag Pannekaker

Vi er ikke så glad i Sesam, men vi har spist noen «finere middager» her til en pris på ca. 250kr (hovedrett, drikke, dessert). Čaršijska Česma oppdaget vi ikke før helt siste gang jeg var i Tuzla. De serverer ikke alkohol her, men vi drar dit først og fremst for «sutlija» (risengrøt). De har også annen god mat så vi kommer nok til å dra hit neste gang vi er i byen. Mannen er også veldig glad i kaffe, han drikker det meste egentlig. Du har mange forskjellige typer å velge mellom og som oftest er det egentlig ikke ordentlig kaffe, noe jeg liker. En kopp koster mellom ca. 4kr og ca. 8kr, avhengig av hvilken du bestiller.

SvarKaffe

//Sajo som drikker tyrkisk kaffe i Čaršijska Česma

OstTallerken

//Tallerken med «Suhi sir», «Kravlji sir», «Domaci kajmak» (to typer ost og «hjemmelaget rømme»)

Klikk her for å lese om selve byen Tuzla.
Klikk her for å lese om shopping i Tuzla.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..