Tuzla, Bosnia

Byen jeg og min mann ble født i. Byen han har vokst opp i. Byen jeg har besøkt mange ganger siden 2008. Dette blir et kort innlegg som forteller litt om byen.

Navnet Tuzla kommer fra det tyrkiske språket og betyr salt (eller «saltsted», «salt gruve»). Navnet viser til all salten som finnes under byen. I sin tid gravde byen frem all salten og fordelte det utover hele Bosnia. Men da det ble funnet ut at byen begynte å synke pga gravingen, ble det slutt på det.

Den kunstige innsjøene området, kjent som Panonica, er episenteret for synkingen. Dette området stod veldig lenge tomt, og det var bare for noen år siden at den første innsjøen ble laget. I dag finnes det tre innsjøer og et fossefall, små bassenger på forskjellige høyder så vannet renner fra toppen og ned.

TuzlaKart

//Jeg har tegnet en strek rundt Tuzla. Og streket under hovedstaten i Bosnia, Sarajevo.

Som dere kan se på kartet så ligger Tuzla i den nordøstlige delen. Jeg har flydd til både Sarajevo og Beograd når jeg skal til Tuzla. Beograd ligger litt lenger unna, men det er en motorvei imellom og rette strekninger. Veien fra Sarajevo er veldig svingete over fjell, så det tar omtrent like lang tid å kjøre.

Tuzla har en egen flyplass som til nylig var en militærflyplass. Fordi det ble åpnet nå nylig for vanlig flytrafikk er det fortsatt ikke mange fly som flyr hit. Innbyggertallet ligger mellom 130 000 og 150 000 og er en god blanding av bosnjaker, kroater, serbere og andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..