Norskkurs og samfunnskunnskap

Det jeg har skrevet her gjelder for vår situasjon, og for perioden høst 2013 til vår 2014. Jeg anbefaler alle å sjekke UDI sine sider for hva som gjelder nå, ikke minst hvilke krav som stilles. Sjekk også ut sidene til VOX for nyere info om hvordan norskkurs og samfunnskunnskap blir utført.

Når du kommer til Norge og får oppholdstillatelse så kan du endelig begynne på norskkurs. Kurset starter i august og varer omtrent i ett år. Du velger selv om du vil gå på morgen hver dag eller om du vil ta kveldskurset to ganger i uken.

Mannen min begynte med å gå på kurset hver dag om morgen. Dersom du går om morgen så får du raskere de timene som er obligatoriske enn om du tar noen timer to kvelder i uken. Når mannen min startet å jobbe måtte han bytte til kveldskurset for å kunne jobbe samtidig.

Når du først starter på kurset blir du plassert i en «nybegynner» klasse. Etter en stund tar du en prøve for å se om du skal fortsette i samme klasse eller bli dyttet opp i en mer avansert klasse. Dersom du består alle prøvene du får innen kurset er over, så trenger du ikke å ta alle de obligatoriske timene.

Du skjønner, når du har bestått den «høyeste» prøven så er det ikke flere prøver å ta i norskkurset. Dermed kan du søke om fritak fra norskkurset. Dette var noe mannen min gjorde og derfor trengte han ikke å gå på kurset frem til det var ferdig.

For samfunnskunnskap får du et brev i posten med info om når timene begynner, hvor det er osv. Du kan velge å takke nei til tilbudet du har fått, men da må du selv huske å melde deg opp senere. For mannen min passet det ikke å ta kurset når han fikk tilbud så han takket nei.

Fritaket du kan søke gjelder både norskkurset og samfunnskunnskap. Dermed måtte han ikke melde seg opp senere heller. Det er veldig viktig at du tar vare på brevet om fritaket da du trenger dette for å søke om permanent opphold og statsborgerskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..