Positivt vedtak

Dette er en side som kort forteller om hvordan det var å få svar på vår søknad om familieinnvandring. Jeg har linket til innlegg som er skrevet hvor det i noen tilfeller er mer informasjon om de forskjellige stegene i prosessen. Dersom noe er uklart er det bare å spørre så skal jeg prøve å svar så godt jeg kan.

Vi har vært en av de heldige og fått positivt vedtak i vår søknad om familieinnvandring. Det er en god stund siden dette skjedde, søknaden ble nemlig godkjent 28.04.2013.

Det hele begytne med at jeg sendte en mail til UDI 30.04.2013 for å se om de kunne behandle saken vår i tide til å reise til Spania for å delta i barendåp. Jeg fikk et veldig uventet svar fra UDI som gav oss inntrykk av at vi hadde fått innvilget søknaden vår.

Vi måtte vente noen dager til før svaret på søknaden ble bekreftet (var noen dager som ikke var arbeidsdager). Jeg hadde sendt en ny mail med en gang for å spørre om jeg kunne få vite om søknaden var innvilget og denne tiden var den mest nervepirrende så langt.

Heldigvis var søknaden innvilget og vi fikk time hos politiet for å bestille oppholdskort og diverse annet som skal gjøres. Vi måtte bytte time og sted fordi vi hadde flyttet fra Buskerud til Oslo etter at søknaden var levert.

Oppholdskortet kommer i posten og det er først da man går videre for å få personnumer og melde flytting til Norge. Akkurat denne prosessen jeg har beskrevet gjelder for vår situasjon og kan være litt annerledes dersom søkeren har søkt fra hjemlandet. Min mann søkte altså fra Norge, men hovedpoengene er det samme. Etter innvilget oppholdstillatelse skal man møte opp hos politiet for å bestille kort og gå videre i det som må gjøres den første tiden i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..