Fornyelse

OBS! Kan være noe udatert informasjon, skal få oppdatert siden innen rimelig tid (31.03.16).

Så langt har vi søkt om fornyelse av oppholdstillatelsen to ganger. Første gang søkte vi i begynnelsen av 2014 og så igjen i november 2014. Selve oppholdstillatelsen varer i 1 år om gangen, men prosessen for fornyelse tar 3-4 måneder.

Jeg har også skrevet en kort intro om hva og hvordan det er med en fornyelse. Det er også innlegget som får mest treff av familieinnvandringssøk. Jeg synes det er en kort og greit «guide» på hva som skjer og hva man skal gjøre for å søke om fornyelse. Likevel bør alle som søker om fornyelse sjekke ut UDI sine sider for oppdaterte sjekklister. Hvilke dokumenter man må ha med kan hele tiden endre seg.

Her er listen for søkere fra Bosnia.UDI sine sider har blitt mye enklere å navigere seg i så jeg anbefaler at man tar turen innom. På den måten får man informasjon tilpasset søkeren sin situasjon.

Vedtaket kommer i posten og så bør man logge på søknadsportalen med en gang for å bestille ny time. Det er nemlig slik at nytt oppholdskort må bestilles og da trenger de et nytt bilde og slikt. Dette gjøres ikke når man leverer dokumenter så det kan gå noen uker før neste ledige time og så 10 arbeidsdager til kortet kommer i posten.

Etter dette kan man slappe av i noen måneder før man må søke igjen. Vi søkte om fornyelse for andre gang nå i november. På den måten sikret vi oss en time hos politiet 2. januar slik at nytt kort forhåpentligvis kommer tidligere i år. For det hadde vært fint om mannen får oppholdskort i posten før 28. april.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..