Før dere søker

Før man søker om familieinnvandring vil de fleste være i et lengre avstandsforhold. Mens man prøver å sette seg inn i kravene må man prøve å få et avstandsforhold til å fungere. Jeg kunne nok ha laget en lang liste med ting som er viktig i et avstandsforhold men noe av det viktigste er tillit og jevnlig kontakt. Man må prøve å gjøre det beste ut av situasjonen 🙂

En samling av tips til par som er i et avstandsforhold
Avstandsforhold tips: Nedtellingskalender
Nedtellingskalenderen lagde jeg flere ganger og det hjalp å ha noe å glede seg til hver dag. Fortsatt synes jeg det er morsomt å ha nedtellinger til forskjellige ting jeg gleder meg til.

Avstandsforhold tips: Kommunikasjonskanaler
I dagens samfunn er det så mange måter å holde kontakten på. Å ringe kan fort koste veldig mye, men heldigvis finnes det flere måter å holde kontakten uten at det koster en månedslønn.

Avstandsforhold tips: Å gjøre ting sammen

Selv om man ikke er fysisk i samme rom kan man gjøre ting sammen. Det å ha hverandre på PC skjermen mens man ser på en film er bedre enn ingenting
.

Avstandsforhold tips: Små gleder i hverdagen
Vi har alle hørt om hverdagsgleder, og dette er ikke noe som er like lett i et avstandsforhold. Likevel er det mulig å overraske hverandre i hverdagen som kan hjelpe fram til man ser hverandre igjen.

Reise fram og tilbake
Ikke så lenge etter at mannen var på sitt første besøk i Norge kom nyheten om at bosniske borgere med biometrisk pass ikke lenger ville trenge besøksvisum. Vi har derfor kun behøvd å søke om besøksvisum en gang. For de som fortsatt trenger å søke så kan dette gjøres på nett, link til søknadsportalen finnes blant annet på udi.no.

Selv om vi kun søkte om besøksvisum en gang så betyr det ikke at mannen kun hadde vært i Norge en gang. I omtrent 4 år reiste vi fram og tilbake mellom Bosnia og Norge, eget innlegg om dette kan leses her. Som oftest var jeg på besøk i Bosnia da jeg ikke hadde begrensinger å tenke på. Å jevnlig kunne besøke hverandre hjalp veldig, selv om det i lengde kan bli dyrt.

Bryllupstid
Besøk i Norge gir en god ide om dette er landet man skal bo i. Hvert land fungerer på sin egen måte og det er ikke alltid gitt at Norge blir det landet begge kunne tenke seg å bo i. I vårt tilfellet var det ingen andre valg og vi begynte å planlegge forlovelse og bryllup. Jeg har skrevet to innlegg om vårt bryllup, detaljer fra vårt bryllup finnes her, mens innlegg om det faktiske bryllupet finnes her.

Det er utrolig morsomt og spennende å ha bryllup, men det er en del ting å tenke på når det gjelder papirarbeidet. En del papirer må samles sammen og giftemålet må registreres i Norge. Denne delen kan være frustrerende, men som en liten hjelp har jeg skrevet om våre erfaringer (og hvilke papirer som trengs) i et eget innlegg.

Etter at man er gift…
…og ekteskapet er registrert i Norge kan man begynne å samle dokumenter til familieinnvandringssøknaden. Her er det viktig å ta med orginale dokumenter og ikke minst at de papirene man har med har apostille på seg. Mer om selve prosessen med å søke kan leses under «Søkeprosessen» i menyen under «Famileinnvandring» øverst på siden.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..