Familieinnvandring

Målet med denne siden er å samle informasjon om familieinnvandring samt innlegg om dette temaet og våre erfaringer. Siden er ikke fullsteding, og vil bli oppdatert i løpet av den neste tiden.

Fra desember 2008 til november 2012 var mannen min og jeg i et avstandsforhold. Vårt avstandsforhold ble avsluttet da vi søkte om famileinnvandring etter at studiene mine var ferdig og jeg hadde fått jobb. For å kunne søke om familieinnvandring må søkeren og referansepersonen oppfylle en del krav. Hvilke krav som gjelder avhenger av deres situasjon, og hver situasjon er unik. Søkeren i dette tilfellet er mannen min, mens jeg er referanseperson. Jeg kommer til å omtale oss med disse begrepene da UDI bruker disse begrepene 🙂

Kort fortalt var dette vår situasjon:
Søker er bosnisk statsborger med biometrisk pass.
Referanseperson er norsk statsborger.
Gift.
Referanseperson fulført studier våren 2012, og begynte å jobbe høsten 2012.

Hvor begynner man å samle informasjon?
UDI sine hjemmesider er stappfulle av informasjon for både besøksvisum og familieinnvandring, samt andre type tillatelser. Dagens sider ser annerledes ut en i 2012 og det skal nå være enklere å finne fram. Innholdet er nå tilpasset hvilket statsborgerskap søker og referanseperson har. Dette synes jeg er en god ide slik at man slipper å lese masse om krav og informasjon som ikke handler om ens egen situasjon.

På første side får man 4 valg: «Skal søke», «Har søkt», «Har fått svar» og «Skal fornye». Allerede her er det en forbedring fra de gamle sidene. Dersom man går inn på «Skal søke» kan man velge å oppgi søkerens statsborgerskap slik at innholdet er tilpasset ett spesifikt land.

Vedr. mine innlegg og denne siden
Mine innlegg baserer seg på regler fra den forrige regjeringen og vår egne erfaringer. Selv om vi har fått innvilget vår søknad så liker jeg å holde meg oppdatert og kommer derfor til å oppdatere tidligere innlegg (evt. skrive nye) om hvordan ting er nå. Riktignok vil det bli mer faktabasert og minder erfaringer. Dette fordi det er ofte slik at nye regler ikke gjelder alle søkere og da havner vi i en annen kategori.

Jeg skrev et innlegg om familieinnvandring i februar 2013 som kan leses her. Innlegget handler om vår situasjon og hva vi måtte levere av papirer når vi søkte i desember 2012.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..