Årets mål og ønsker – fasiten

I januar skrev jeg ned noen mål og ønsker for året, halvveis inn i året tok jeg en liten statusoppdatering, og her kommer den endelige fasiten. Dette blir et langt innlegg, det er totalt 22 punkter jeg skal gjennom. 12 av disse er gjennomførte og 10 er ikke. Jeg liker å gå gjennom punktene for å se over hva jeg tenkte på begynnelsen av året, og hva jeg kan lære av hvorfor ting ikke ble gjennomført. For snart er det tid å sette seg nye mål og ønsker for året som kommer, og kanskje kommer noen av disse med neste år også?

HVA BLE GJENNOMFØRT?

Topp, bukse og sko ble kjøpt i løpet av sommeren.

Fornye garderoben: Spesielt nå om høsten og vinteren har jeg handlet en del nye klær slik at garderoben er fornyet. Det eneste er at jeg skulle ønske det var mer gjenbruk, men det er ikke alltid jeg finner noe selv om jeg leter.

Mangler skap og litt interiør, ellers ferdig oppusset!

Pusse opp gangen eller skapet på soverommet: Det er flere ting vi ønsker å gjøre her i leiligheten, men vi har et begrenset budsjett og tid. Vi valgte til slutt å pusse opp gangen da denne ikke var praktisk for vårt bruk slik den var. Interiøret er ikke helt på plass, men vi har bestilt skapet som kommer 5. januar. Så veldig snart er, forhåpentligvis, alt på plass.

Teppe til kjøkken eller spiseplassen: Jeg trodde at jeg mest sannsynligvis kom til å kjøpe et nytt teppe til spiseplassen. Men det har overhodet ikke skjedd. Vi endte opp med nytt teppe til stuen, hvor det gamle ble flyttet til soverommet. Og så kjøpte vi et nytt teppe til kjøkkenet. Vi kommer heller ikke til å se etter et teppe til spiseplassen.

Star Wars ble vist i IMAX salen når den nye kinoen åpnet i Oslo.

Gå på teater, musikaler og besøke ny kino i Oslo: Vi var på premierevisningen av IMAX ved den nye kinoen i Oslo, i tillegg var vi på flere forestilling av både teater og musikaler og ballett. Høydepunktet var nok «The Hamlet Complex«.

Et sett med 3 bakeboller i stål: Bare fordi jeg stadig vekk mangler bakeboller når jeg skal bake, eller lage mat. Veldig fornøyd med bollene jeg kjøpte på Lagerhaus.

Vårrengjøring av sminke og hudpleie produkter: Jeg jobber stadig vekk med å kaste produkter jeg ikke bruker, og kanskje aldri har brukt. Samtidig prøver jeg å ikke handle inn masse nytt som så må gjennom samme ryddingen ett år senere. Selv synes jeg at jeg har vært flink i år, og kommer til å fortsette med det samme neste år.

Venter på at mannen min skal komme hjem så vi kan reise til København.

En storbyferie på våren eller høsten: Den korte 2-dagers turen til København regner jeg med som en storbyferie på høsten. Selv om det skjedde like før jul. Det er lenge siden vi har vært på en ferietur sammen så det var veldig hyggelig med et lite avbrekk før ferien (selv om det ikke startet helt bra).

Holde treningen ved like: Gjennom hele året har jeg gått på yoga en gang i uken, med unntak av et kort opphold på sommeren. Det har hjulpet med å holde treningen ved like. I tillegg brukte jeg mye sommeren til å løpe ute og nesten hver søndag på treningssenteret.

Elsker disse lampene.

Få på plass lampene over spisebordet: Dette ble allerede gjort i begynnelsen av januar så jeg rakk egentlig ikke å sette det på listen før det var gjort. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har sett ut ved spiseplassen etter at lampene kom på plass.

Kjøpe flere spill til Nintendo Switch: Nå er det strengt tatt ikke jeg som har handlet inn mange nye spill, og det var heller ikke meningen. Det var Mario Party jeg hadde veldig lyst på, ellers er det mannen min som har handlet inn drøssevis med nye spill.

Kjøkkenkroken etter at «interiøret» kom på plass.

Rydde opp i kroken ved kjøleskapet: Jeg har nesten glemt hvordan det så ut før ved kjøkkenkroken. I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt å bruke hele veggen til kjøkkenet, men sånn har det blitt. Jeg er uansett fornøyd med hvordan det ser ut der nå så det går bra.

Søke om statsborgerskap for mannen min: I september ble endelig søknaden for statsborgerskap sendt inn. Akkurat nå opplyser UDI sine sider at det er 11 måneder ventetid, og at de nå behandler søknader før 15. februar. Ifølge epostene fra politiet så er søknaden fortsatt ikke sendt videre til UDI, for når det skjer så vil det komme en epost fra UDI. I mellomtiden har det blitt vedtatt endringer i statsborgerloven (saksgangen finnes her). Kort fortalt så går det ut på avvikling av prinsippet om ett statsborgerskap (les mer om endringene her).

HVA BLE IKKE GJENNOMFØRT?

En ferietur om sommeren til varmere strøk: Min mann er student og i år hadde han sommerjobb, i tillegg fikk vi besøk hos oss i løpet av sommeren. Dette målet ble uansett lagt på listen med forbehold om noe «uforutsett», og det var nettopp med tanke på sommerjobb.

Organisere skuffer og skap: Jeg har tenkt på å begynne med dette flere ganger, og like mange ganger har jeg vært usikker på hvor jeg egentlig skal starte.

Hyller og interiør på kjøkkenet: En eller annen gang i løpet av året fant jeg noen fliser som var veldig fine, på nett. Jeg har ennå ikke sett de i butikken, men håper de er like fin som jeg innbiller meg. Det er uansett den nye planen for kjøkkenet, og så får vi se hva vi får gjort i løpet av 2019.

3 lest, 2 ikke lest og 1 leser.

Lese alle bøkene jeg fikk til jul, og de jeg kjøpte i fjor:
The Word is Murder – Lest.
Murder Under the Christmas Tree – Leser.
Magpie Murders – Ikke lest.
Norrøne Guder – Lest.
Sleep No More – Ikke lest.
The Mistletoe Murder – Lest.

I tillegg så har jeg lest «Holding» og «Falske minner», dette er noe av grunnen til at jeg ikke har lest alle bøkene på denne listen.

Bruke neglelakk oftere: Jeg prøvde virkelig på begynnelsen av året, og så tenkte jeg at jeg skulle avslutte sterkt. Men det gjorde jeg altså ikke. Likevel så håper jeg på at rengjøringen av produkter gjør at jeg sitter igjen med produkter jeg bruker hver dag, eller i det minste ofte nok.

Ny børste til å vaske poteter: Klarer rett og slett ikke å finne noe jeg liker, og fordi jeg unngår å kjøpe noe jeg ikke liker så ble dette punktet ikke gjennomført.

En veldig god oppskrift med laks, som jeg faktisk har laget flere ganger.

Bli enda flinkere til å lage mat: Altså…det må være noe med januar. Ja, for jeg har ikke blitt flinkere til å lage mat, og likevel ønsker jeg å gjennomføre dette punktet i 2019 også…

Prøve ut flere sunnere varianter hva gjelder baking og desserter: Tror jeg gir opp på denne litt. Jeg går heller for vanlig bakst, men sjeldnere og så kanskje jeg kan bli flinkere til å lage sunne middager….er alltid lov å håpe.

En stor langpanne og en liten langpanne: Igjen noe jeg ofte føler jeg trenger til baking. Men så har jeg glemt det litt bort for jeg har heller prøvd ut oppskrifter hvor jeg ikke trenger en langpanne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.