København: The Amazing Race på OSL

Den store overraskelsen var en tur til København nå før jul. Hva gir man noen som har det de trenger og ikke ønsker seg noe? En reise! Vi har flere ganger snakket om å dra tilbake til København, så da tenkte jeg at dette ville være den perfekte muligheten til nettopp det. I tillegg feiret vi 10 år sammen nå i desember, og jeg hadde veldig lyst til å gjøre noe ekstra spesielt.

Når jeg leste at fredag 21.12 ville være den mest travleste dagen å reise på i juletiden, så fikk jeg litt panikk. Hva om vi ble forsinket, hva om flyet ble kansellert, hva om, hva om, hva om? Vel….det gikk ikke helt smertefritt.

Flyet skulle gå 19:40, og jeg hadde beregnet god tid så vi var på flyplassen rundt 2 timer tidligere. Jeg sjekket ofte flytidene for å se om ikke vårt fly ble forsinket, noe det ikke stod noe om når det var tid å gå til gaten. Akkurat idet vi kom til gaten ble det satt ny tid 20:00. Deretter ble det nok en ny tid, og så ny gate. Og så ble flyet kansellert. Jepp, det skulle gå 20:30, men det som så ut til å være mannskapet annonserte at det i stedet ble kansellert.

Så hva gjorde vi da? Vi måtte finne veien til bagasjebåndet hvor vi stilte oss i en kø. Det viste seg å være unødvendig fordi vi skulle finne kofferten og gå til service skranken. Så da splittet vi oss ved belt 5 for å dekke hver vår del og raskere finne bagasjen. Litt flaks i uflaksen fikk vi da kofferten vår kom på båndet med en gang vi hadde splittet oss.

Neste stopp var servicen. Når det er sent og en kort 2-dagers tur er nettopp blitt kansellert så var det bare en ting å gjøre. Spurte til skranken og håpe på det beste. Vi løp, og vi løp, og vi løp. Det var som en scene i «The Amazing Race». Men det var verdt det til slutt. Når vi kom fram var det ikke kø, og vi ble booket om til et fly som skulle dra 30 minutter senere. Den eneste «betingelsen» var at kofferten ikke kom til å rekke det. Det var enten å dra uten koffert for kvelden, eller å ikke dra. Så vi tok billettene og løp mot sikkerhetskontrollen.

Vanligvis pleier jeg ikke å dytte meg fram, men med ganske så dårlig tid måtte jeg rett og slett dytte boksen min (den du får i sikkerhetskontrollen til å legge alle tingene) inn i køen på båndet. Med 30 minutter til flyet skulle dra så måtte jeg bare ta alle tingene mine og løpe videre. Så jeg hadde sekk, jakke, zip pose og alt annet i hendene mens jeg løp til gaten.  

Boardingen skulle ha begynt når vi først hadde begynt å løpe mot sikkerhetskontrollen, men den ble heldigvis litt forsinket. Og da var vi begge glade for den forsinkelsen. Vi rakk altså flyet, og selv om det var litt forsinket så kom vi fram til København den kvelden.

Jeg hadde booket transport fra flyplassen til hotellet, men det ble så klart kansellert ettersom vi meldte ifra om både forsinkelser og kansellering av fly. Helt forståelig at de ikke hadde noen til så sent på kvelden med så kort varsel. Så da ble det å melde bagasjen savnet før vi tok taxi til hotellet. Detter er også grunnen til at jeg alltid tar med noen ekstra linser og brillene mine i håndbagasjen.

2 kommentarer om “København: The Amazing Race på OSL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.