Black Friday-Week-End-Month?

Jeg er en person som liker salg, men ikke alt det som hører med. Det er nok grunnen til at jeg handler for det meste på nett. Som mange andre liker jeg å spare penger, men jeg orker ikke hele opplegget med å «sikre det beste tilbudet». For det er nettopp det jeg får inntrykk av at «Black Friday» skal handle om.

Det beste tilbudet. I løpet av et helt år.

Likevel så viser det seg gang på gang, år etter år, at det ikke nødvendigvis er på «Black Friday» du finner det beste tilbudet. Jeg har blitt mer bevisst på salg og tilbud. Hva er førprisen? Finner jeg produktet på prisjakt? Opptil 70% ja, altså minst et produkt på 70% mens det meste er på 20%. Og jeg mener ikke at man skal avlyse «Black Friday», eller la være å handle noe den dagen.

For meg handler det mer om å være bevisst på alle tilbudene. Er dette virkelig et godt tilbud? Ikke minst er det viktig å tenke over om det er noe man faktisk trenger. Det er veldig lett å kjøpe noe bare fordi det er på salg. Jeg var i ferd med å gjøre akkurat det her om dagen.

Når jeg fikk mail med tilbud på en weekend bag gikk jeg rett inn på nettbutikken og la produktet i handlekurven. Ettersom jeg allerede var i gang med å legge inn en bestilling, kunne jeg like godt se hva mer var på salg den dagen. Så jeg la til et par sko til 91 kr. Heldigvis var dette tidlig om morgen og jeg lot være å gjennomføre bestillingen. Da fikk jeg tid til å tenke gjennom ting. Jeg kom fram til at jeg verken trengte bagen eller skoene. Det endte derfor med at jeg ikke kjøpte noe. Noe jeg er glad for nå, selv om det var vanskelig å motstå alle tilbudene, alle dagene.

For «Black Friday» er ikke lenger bare en dag. Det er hele uken, helgen etter, og så kommer «Cyber Monday». For meg blir det derfor ikke like spesielt å skulle vente til fredag. Det kan være at det gode tilbudet kommer før, på dagen eller etter. 20% på hele butikken er ikke «det beste tilbudet», for 20% skjer ofte føler jeg. Dersom du likevel skal ha noe fra butikken så er det nok et fint tilbud, men jeg hopper ikke av glede for 20% på en dag som markedsføres som «den store salgsdagen».

Det virker kanskje som om jeg er mot «Black Friday» eller andre type salg, men det er ikke tilfellet. Istedenfor å kjøpe en bag og sko jeg ikke kommer til å bruke, har jeg handlet ting jeg trenger og kommer til å bruke. En lue, kontaktlinser, genser, sokker, hårstrikk og ørepynt. Ting jeg uansett kom til å kjøpe. Og da kom det godt med «Black Weekend Sale» rabatter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.