Semi-grove scones

I november prøvde jeg meg på denne oppskriften på grove scones. Jeg byttet den gang ut noe ting med litt billigere varianter. Men det var noe som ikke smakte riktig og jeg visste ikke om det var gammelt mel eller yoghurt naturell som stod bak. Så denne gangen kjøpte jeg nytt mel og brukte tyrkisk yoghurt. Jeg kaller disse for semi-grove fordi jeg brukte siktet hvetemel istedenfor sammalt hvete. Du trenger:
240 g siktet hvetemel
120 g siktet speltmel
4 ts bakepulver
1 ts salt
20 g havregryn
3 dl tyrkisk yoghurt
1 dl lettmelkDu gjør:
1 Forvarm ovnen på 200 g.
2 Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
3 Bland tyrkisk yoghurt og mel i en annen bolle. her brukte jeg visp for å blande det godt sammen uten klumper.
4 Ha deretter yoghurt-blandingen i bollen med det tørre og la en deig av det. Deigen skal være klissete.
5 Lag ca. 8 scones på et stekebrett og stek i ca. 15 minutter. Du skal få ca. 8, men denne gangen lagde jeg 11. Noen ble derfor litt mindre enn andre.Nytes varme med pålegg! Noe av det du kan ha er ost, cottage cheese, syltetøy og ellers hva enn du liker. Det går raskt og er veldig enkelt å lage, og det som er igjen kan spises til frokost dagen etter. Vi hadde disse til frokost på søndag, og igjen i dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.