Grove scones med rosiner

I slutten av oktober prøvde jeg meg på en Scones oppskrift. Oppskriften jeg brukte var denne. Jeg valgte å prøve meg fram uten kjøkkenmaskinen. For om det går så er det enklere å lage flere ganger, og blir mindre rot. Resultatet syntes jeg ble bra, men jeg følte likevel at jeg måtte kaste alle til slutt (mer om det nederst).Du trenger:

4 dl sammalt hvete, fint
2 dl siktet speltmel
4ts bakepulver
1 ts salt
1/2 dl havregryn
3 ss rosiner
3 dl yoghurt naturell
0,5 dl lettmelkJeg valgte å gå for yoghurt naturell istedenfor tyrkisk yoghurt slik det står opprinnelig i oppskriften. Derfor brukte jeg også mindre melk, 0,5 dl istedenfor 1 dl. Det gjelder å passe på at konsistensen er klissete, men ikke for rennende.Du gjør:

Bland alle ingrediensene, med unntak av yoghurt og melk, i en stor bakebolle. Rør så sammen yoghurten og melken i deigen. Deigen skal altså være klissete, men ikke for rennende. Ovnen varmes til ca. 200 grader. Fordel deigen på et papirkledd stekebrett og stek midt i ovnene i ca. 15 minutter.Så over til hvorfor jeg endte opp med å kaste alle. Den første smakte veldig godt og jeg ble overrasket over kombinasjonen rosiner med gulost. Senere den samme dagen skulle jeg ta meg en til scone til lunsj. Denne var også veldig god. Helt til jeg komme til omtrent siste bit. Da merket jeg en underlig ettersmak. Det var rett og slett litt råtten smak.

Da slo det meg at jeg ikke ante når melet mitt var kjøpt. Vel, det hadde gått ut på dato for omtrent 1,5 år siden. Det var ikke noe galt i melet, men smaken ble rar. Jeg ble ikke syk etter å ha spist scones med litt gammelt mel. Likevel følte jeg ikke for å spise resten når ettersmaken var slik den var.

On a positive note, det var utrolig enkelt å lage og jeg kommer helt klart til å prøve meg på denne oppskriften igjen en annen gang. Vet ikke om det blir før jul, men det blir helt sikkert en eller annen gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..